Bosanska Piramida Zablude

Majka svih lažnih piramida

12.06.2006.

Drevno pismo, jos drevnijih piramida...

Cudom se cudimo, kako je moguce da se najavljuju dolasci eksperata za drevna pisma, a jos nema nijednog jasnog dokaza za postojanje piramida/e? A posto smo vec odavno navikli na bombasticne najave, poput one o "egiptologu" ili o "nobelovcu", ovaj put cemo ostati jos skepticniji, no sto smo vec uveliko i bili. I nadajmo se da se ovaj put nece ispostaviti, da je tzv. "ekspertkinja" u stvari neko, ko se "iz hobija" bavi arheologijom odnosno "odgonetanjem cudnovatih crtica, koje podsjecaju na brodove", kao sto je jednom bio slucaj.

12.06.2006.

Englezi protiv Bosnjaka?

Sudeci po clancima vrsnih provincijalnih novinara sa stranice visoko.co.ba, rat u Bosni se nastavlja, kao i sve diplomatske smicalice, koje su ga pratile u godinama 1992-95. Kao sto i vrapci na grani vec znaju, odredjene evropske drzave su tada (a i sada) imale razlicite namjere i geostrateske ciljeve sto se Balkana tice. I ne zeleci da ulazimo duboko u te diskusije, posto ovo nije geopoliticki blog, ipak nismo mogli izdrzati a da ne napomenemo, da ovi amaterski novinari sa visoko.co.ba se ne libe ni direktno blatiti najvece svejstke naucnike i to samo zato, sto pripadaju jednoj odredjenoj naciji. To sto je prof. Harding po rodjenju Englez ne moze i ne smije biti razlog odbijanja njegove naucne tvrdnje da je Visocica prirodno brdo. A uz to je gnusna laz tvrditi, da je prof. Harding kazao da "Bosnjaci vjeruju u piramide". Nigdje nije bilo ni rijeci o narodima, a pogotovo ne samo o jednom od naroda BiH. To je ne samo netacno, nego nas i navodi na ozbiljne sumnje, da se pokusava ovu piramidalnu farsu na silu utrpati u nekakav ethno-politicki koncept, po kome je prof. Harding samo zato protiv piramide, posto Bosnjaci vjeruju u nju, pa se putem toga moze rezimirati, da su samo Englezi i "bosanski izdajnici" protiv piramide. A posto su Englezi u zadnjem ratu bili, barem sto se njihovih politicara tice, protiv legalno birane vlasti Republike BiH, to se sada pokusava na ovakav nacin nadovezati. Pa eto ispade, opet su dosli zlocasti Englezi da tlace Bosnjake.

Draga gospodo sa visoko.co.ba, prekinite sa ovakvim klevetama, posto ne samo da putem toga sramotite casnu struku novinarstva, nego i sto sirite lazi i gnusne uvrede naspram jednog covjeka, koji sigurno nije bio ni Douglas Hurd, a ni John Major, pa da mu se moze bacati na vrat netrpeljivost naspram Bosne i Bosnjaka.

O mnogim vasim stvarima se mozemo slatko smijati, ali ovo sto ste napisali je totalna glupost i granici sa pravno kaznjivim pojmom kleveta!

Bosanska Piramida Zablude
<< 06/2006 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930


APWR clanovi i prijatelji

Preporuceni linkovi
Basta Misterije (satira)
Bosanceros (poezija)
Krampaj zadzabe (satira)

---- Community ----

Bosanci.net (community)
Blogger.ba (blog hoster)
Sarajevo-X Forum

---- Multimedia ----

(Osmanagiceve TV-provale)

NTV Hayat - Korak
Centralni Zatvor


Analize zablude

Prava historija Bosne

eMail, RSS-Feed & APWR-Homepage
piramidazablude@yahoo.com

RSS-Feed

APWR HOME


Counter
128984