Bosanska Piramida Zablude

Majka svih lažnih piramida

22.06.2006.

Likvidirajte ih!

Citajuci najnoviji tekst na propiramidaskim stranicama visocko-oko.co.ba vidi se jasno da je zaludjivanje naroda o piramidama u sred Bosne doseglo nove "kvalitativne sfere" medjuljudske komunikacije i postivanja tudjeg misljenja. Tako jedan od prisutnih umjetnika grupe "BOSNAE", Almir "Kugla" Kurt izjavljuje da "Ako se ikada pronađe dokaz da na ovom područja nema ništa od piramida, prvog koji to bude ustvrdio treba likvidirat."

Lijepo receno od strane nekoga, koji predstavlja umjetnicku garnituru nase zemlje. Kada vec i protagonisti opce kulture i umjetnosti javno pozivaju na ubijanja onih, koji su u pravu, tj. koji svakim danom imaju sve vise dokaza u rukama da se ne radi o piramidama, sta onda ocekivati od nekog obicnog krampasa na Visocici?

22.06.2006.

O letecim tanjirima i zavjerama svjetskih sila

Osmanagic je ozbiljan strucnjak-istrazivac? E vala, nije ni jedno ni drugo. A za sve one, koji jos uvijek ne zele da shvate da se radi o jednom tipicnom sarlatanu, neka skinu ovaj audio-zapis njegovog gostovanja u jednoj stranoj radio-emisiji.

22.06.2006.

Kako su dosli, tako su i otisli

Naslov ovog clanka vazi barem za gdju. Lamiju Al Hadidy, cije izjave za ovih nekoliko dana boravka u piramidalno sludjenom Visokom nisu bile nesto ceste. U stvari, da budemo iskreni, ne mozemo se sjetiti nijedne jasne izjave o piramidama, bilo pro ili kontra, sem one da se niposto ne radi o nekoj velikoj grobnici, kakosu drugi tvrdili. Isto tako je njeno gostovanje proslo u sjeni Osmanagiceve multimedijalne zablude "pred restoranom No. 1", kako je lijepo najavila njegova opskurna FNP (fondacija nepostojece piramide). Umjesto da sjednu svi zajedno, ili barem oni koji se razumiju u struku, pa napisu jedan strucni rad i proslijede ga naucnoj zajednici na verifikaciju, Semir i kompanija se radije oslanjaju na moc medija, utiske ljubakanja sa lokalnim politicarima, kao i na vjesto manipuliranje narodom putem floskula "turizma, patriotizma i para za malog Muju". I zato se i ne cudimo, sto su gromoglasno najavljivani nuacnici poput gdje. Hadidy i dr. Barakata sada na putu u Egipat...sasvim tiho i bez pompe. A pogotovo gdja. Hadidy, koja je trebala cak i da istrazuje drevna pisma, a nije htjela ni da potvrdi tvrdnje da se radi o piramidi. U stvari, samo bezmozdano klimanje glavom i potvrdjivanje egzistencije tzv. piramida je ulazna karta u Semirov uzi krug "naucnika", pa je njeno odbijanje da potvrdi postojanje Osmanagiceve ublehe donekle i jasno, kao i njen "tihi odlazak" u pravcu Egipta.

Bosanska Piramida Zablude
<< 06/2006 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930


APWR clanovi i prijatelji

Preporuceni linkovi
Basta Misterije (satira)
Bosanceros (poezija)
Krampaj zadzabe (satira)

---- Community ----

Bosanci.net (community)
Blogger.ba (blog hoster)
Sarajevo-X Forum

---- Multimedia ----

(Osmanagiceve TV-provale)

NTV Hayat - Korak
Centralni Zatvor


Analize zablude

Prava historija Bosne

eMail, RSS-Feed & APWR-Homepage
piramidazablude@yahoo.com

RSS-Feed

APWR HOME


Counter
128984