Bosanska Piramida Zablude

Majka svih lažnih piramida

02.07.2006.

Matematika

Najnoviji tekst piramidopotrcka, Nihada Ahbabovica, pokusava da zloupotrijebi i samu matematiku. Jeste, da Ahbabovic pojma nema o matematici (a izgleda ni o bilo kojoj drugoj nauci), ali ipak, osvrnimo se na njegovu novu skrabotinu. Naime, on prvo nauvodi da je formula za izracunavanje volumena piramide sljedeca: V=BH/3. Kao prvo, dragi Nihade, matematika je produkt cijelog svijeta i taj "cijeli svijet" ima odredjene standarde, sto se ne samo pisanja formula tice. I bez tih standarda ne bi bio u stanju ni saraf da zavrnes, a kamoli da se bavis ovako kompliciranim zadacama, kao sto je izracunavanje volumena nekog geometrijskog tijela. A uz to je tvoje copy&paste-reklamiranje piramide ne samo smijesno, nego nam daje na znanje da se polahko blizimo zadnjem dijelu ove sulude farse. A kad jos i procitamo kako hvalis matematiku kao " sjajnu logičku nauku koja nam logično dokazuje kakvu korist može donijeti piramida svim građanima BiH", onda se od smijeha ne mogu drzati na fotelji. Ah, rekoh li ja to "fotelja"? Ali, nije vazno. Osvrnimo se ka definiciji matematike. Kao prvo matematika nije jedina logicka nauka (ili ste mozda culi za "nelogicnu nauku"?), nego je Logika dio matematike. Matematika je u nauka, koja se bavi kolicinama, prostorima, promjenama i strukturama. Ili najkrace receno: matematika je nauka o primjerima. Ali, sto da ocekujemo od piramidalnih glasonosa da znaju sta je matematika, kada nisu u stanju da razlikuju brdo od piramide? A sto se navedene forumule za izracunavanje volumena geometrijskog tijela piramide tice, mora se navesti da je ona nista drugo no "udomacena verzija" prave, internacionalne, standardne formule, koja glasi: V = ⅓ Ah

V je Volumen.
A je povrsina
h je visina

I kako se lijepo vidi, ne radi se o podjeli na tri, nego o jednoj trecini rezultata multiplikacije povrsine i visine.

Volumen piramide je jednak trecini rezultata multiplikacije njene povrsine sa njenom visinom.

Nihade dragi (ili onaj koji ti je poslao ove matematicke informacije), ostani ti pri svojim skrabotinama, pljuj po naucnicima, slavi i uzdizi Semira do nebesa, ali Boga ti presvetog, kani se matematike, jer ti ona zaista nizasta nije kriva.

02.07.2006.

Kamenje na internetu

Citajuci novi clanak vrsnog novinarskog potrcka, Nihada Ahbabovica, dade se lahko razluciti, sta idolopoklonicima ovog piramidiotluka zaista smeta. Ali, prvo navedimo sta im ne smeta. Recimo, ne smeta im kada neki polupismeni SDA-kadrovici pozivaju na cijepanje diploma domacih i stranih naucnika, samo zato sto oni nisu prihvatili sulude Osmanagiceve teze. I ne smeta ga sto taj SDA-poslanik poziva na zabranjivanje slobode kretanja tih istih naucnika. Nihadu Ahbabovicu ne smeta ni cinjenica sto ljudi suprotnog misljenja u vezi ove tragikomicne parodije mogu da racunaju i sa onim najgorim (citaj: batinama i tjelesnim povredama). Ahbabovicu ne smeta ni sto jedan visocki profesor mora da trpi uvrede svojih sugradjana, samo zato sto je pred kamerom izjavio da piramide nema. Sve to ne smeta Ahbabovicu. Jer, ko su ti naucnici, ko je taj profesor, sta su toliko vrijedne te diplome, koje bi Hamza Kaplan pocijepao, sta vaze ljudska prava kao npr. pravo slobodnog kretanja, misli, govora itd.? Sve je to Ahbabovicu, i ne samo njemu, svejedno, manje vazno, zanemarljivo. Vaznija je briga o kolicini pozitivnih tekstova u vezi ove ublehe na internetu. Vaznije je da google.com ispljune na tone afirmativnih skrabotina, "dokaza" i "vertikalnih zidova". Vaznije je da kad ukucate "piramida" da vam rezultati budu alternativna-historija.com i piramidasunca.ba. Sta imaju tamo da traze kojekakvi "naucni dokazi" da ih nema ili neko tamo bezvrijedno pismo najveceg zivog arheologa, dr. Hawassa? Ko je dr. Hawass za Ahbabovica i njegove sektase iz FNP-e (fondacije nepostojece piramide)? Dr. Hawass je za njih niko i nista, pa taman i bio najveci i najpoznatiji arheolog, cije rijeci vaze u cijelom naucnom svijetu. E, ne vaze ni FNP-i, ni Semiru, pa po logici ni Ahbabovicu. Jer, bre, prosperitet je vazan, kako Ahbabovic tvrdi. Valja izvlaciti zemlju iz blata, usreciti drustvo, unaprijediti sve sto su dobrim dijelom poslusni aparati poput Hamze Kaplana za ovih 16 godina unazadili. Nikoga ne interesira cinjenica da se cijeli naucni svijet ogradio i da od piramide nece ni "p" da ostane. Slijepim pogledom u buducnost vidi Ahbabovic, valjda napumpan svjezom dozom Semirovog piramidiotluka, da je piramida rjesenje za mnoga zla, mnoge propuste, mnoge nesrece i nepogode.

Samo to, na zalost, nije tako. Jer nema tog uspjeha, koji bazira na lazima, potrosnjom tudjeg poreza i obmanjivanjem naroda.

02.07.2006.

APWR u mislima piramidiota

Vec puna dva mjeseca, svakim danom vas APWR informira o raznim smicalicama, namjestaljkama, nelogicnostima i lazima FNP-e (fondacije nepostojece piramide) i njenog vrhovnog vodje Semira Osmanagica. Do sada je na nase adrese stiglo na tone pisama, prijetnji, pohvala, psovki, uvreda i ostalih manje-vise citljivih poruka. A da nije pisao samo "obican narod" nego i ljudi, koji su duboko povezani sa FNP-om, objasnjava vam R u svom novom clanku.

Procitajte i upoznajte se sa nacinom komuniciranja FNP-e sa svijetom (a pogotovo sa neistomisljenicima).

Bosanska Piramida Zablude
<< 07/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


APWR clanovi i prijatelji

Preporuceni linkovi
Basta Misterije (satira)
Bosanceros (poezija)
Krampaj zadzabe (satira)

---- Community ----

Bosanci.net (community)
Blogger.ba (blog hoster)
Sarajevo-X Forum

---- Multimedia ----

(Osmanagiceve TV-provale)

NTV Hayat - Korak
Centralni Zatvor


Analize zablude

Prava historija Bosne

eMail, RSS-Feed & APWR-Homepage
piramidazablude@yahoo.com

RSS-Feed

APWR HOME


Counter
128986