Bosanska Piramida Zablude

Majka svih lažnih piramida

05.07.2006.

Samopopljuvavanje

Zbilja, niko te ne uvrijedi nego kao onaj, koji ti je najslicniji. Niko ne popljuva Bosanca k'o Bosanac sam sebe. I umjesto da trazi stabilnost, mir i ponos u zlatnoj proslosti svojoj i prica potomstvu o svojim slavnim precima, Bosanac radije ili cuti ili vjeruje ublehama. I kao sto je za doba komunizma vjerovao da nije nista, pa je pred rat vjerovao u debilni "mirovni pokret", kojeg su, gle cuda, vodili prekodrinski Srbi i njihove "estradne zvijezde", tako danas prosjecni Bosanac vjeruje da je imao pretke prije 27.000 iliti 15.000 godina, koji za vrijeme Ledenog Doba nisu radili nista pametnije no sto su pravili piramide, bez da ostave ijedan drugi trag njihove, navodno, "superiorne civilizacije". Jeste da i najnepismeniji Bosanac zna da za gradnju tako pozamasnih gradjevina treba i kamenoloma i kovaca i sluga i njihovih radnih kucica i njihovih ognjista i svega drugoga, sto kao prvo omogucuje daljnji zivot zivima, da bi oni kasnije mogli graditi nesto za vijeke vijekova. I naravno da se prosjecni Bosanac ne osvrce na cinjenicu da covjek prvo kucu gradi, pa tek onda piramide ili slicne, monumentalne objekte, ali dzaba, Bosanac vjeruje i ne mozes mu nista. Cak i kada mu neko bukvalno pljuje i psuje sve po spisku i svrstava mu pretke u divljake i prostake, sta radi Bosanac?....pa nista, brate, samo jos vise vjeruje.

Jer nista drugo nije bilo gadnije Bosancu no on sam sebi. I zato je uvijek i kidisao na druge, mrzio "necije" Medjugorje, iako je to "necije" Medjugorje u stvari i "njegovo" Medjugorje. I tako je i bio zavidan na uspjeh svojih najboljih sinova, pa je Osmanlijama servirao na tabletu Husein-Kapetana Gradascevica, a za nagradu je od tih istih Osmanlija dobio vrhunskog koljaca sa druge strane Drine, poturcenog Srbina, Mihajla Latasa, zvanog "Omer-pasa Latas". I cak i kada ga je taj isti Latas klao po ko zna koji put, Bosanac je jos uvijek skiljio u pravcu Istanbula, kao da su mu geni istocnjacki, a ne Evropski. I nikako Bosanac nije smogao da skupi umne snage pa da shvati, koliko zuluma je pretrpio od onih, koje je najvise volio, bez da se sjetio da prvo moras voljeti sebe, pa ce ti drugi sami prilaziti i moliti te za ljubav. Ali dzaba, Bosanac opet vjeruje. Cak i kad je pijan k'o letva, Bosanac zna da misli, ali kad mu spomenes proslost kao da si mu izvadio oci, mozak i dusu. Ponasa se bas kao oni divljaci o kojima prica kreator najnovije bosanske ublehe, Semir Osmanagic. Jer, bre, Slaveni su bili divljaci, pa naravno. Samo divljaci poput njih su bili u stanju da klesaju one divne stecke, kojih nema nigdje u Evropi i samo divljaci su bili u stanju, da kao jedini narod prkose tada svemocnom Vatikanu i Svetoj Stolici i cak, gle sakrilega, stvore svoju, bosansku vjeru. Jer samo jedan DIVLJAK, po Osmanagicu, se mogao usuditi da napise na svom stecku "A se lezi Dobri Gost Misljen, prave vjere Bosanske."! Jer, Bosanac je uvijek bio divlji, uvijek neuracunljiv, strog, opor i tvrdoglav. Bosanac se nije nikome davao, a ponajmanje samome sebi. Uvijek nastojeci da ne pripada nikome, pobjegao je bukvalno sam od sebe, pa cak i prelazio u druge narode, tako da je sada sama imenica Bosanac postala samo "teritorijalna odrednica bez jasnijeg znacenja", kao da je teritorija tek tako nesto za zanemariti, kao da se moze zapostaviti. Pa naravno, sta znaci Bosna Bosancu i sva njena historija?

Sta znaci zemlja "divljaku" bez korijena?

Nista!

I dokle god Bosanac bude srljao u masi tudjih naroda, njihove historije, lazne historije, pa i ovih piramidalnih ubleha, nece naci sebe. Bit ce samo uvijek od drugih "nanovo nadjen, pronadjen ili definiran", ali po cijenu da mu ti "drugi" odredjuju ime, jezik, historiji, kulturu, pa cak i krv u venama.


Bosanska Piramida Zablude
<< 07/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


APWR clanovi i prijatelji

Preporuceni linkovi
Basta Misterije (satira)
Bosanceros (poezija)
Krampaj zadzabe (satira)

---- Community ----

Bosanci.net (community)
Blogger.ba (blog hoster)
Sarajevo-X Forum

---- Multimedia ----

(Osmanagiceve TV-provale)

NTV Hayat - Korak
Centralni Zatvor


Analize zablude

Prava historija Bosne

eMail, RSS-Feed & APWR-Homepage
piramidazablude@yahoo.com

RSS-Feed

APWR HOME


Counter
128984