Bosanska Piramida Zablude

Majka svih lažnih piramida

09.07.2006.

Denuncijacije, 2. dio

I posto nema nikavih novih "dokaza", koji bi potvrdili debilne teze o postojanju, koliko bijase ono 5 ili 9?, piramida, FNP (fondacija nepostojece piramide) nastavlja sa denuncijacijama pravih naucnika, pa se cak i ne libi objaviti privatne korespondencije. U svom zadnjem pohodu na kanadskog arheologa Chris-a Muldinger-a, FNP nije objavila adekvatan prijevod njegovog eMaila, da bi najvjerovatnije ostavila dojam kod citatelja, da se tu radilo o nekoj "zaista vaznoj stvari". Ali, APWR je tu da vam pojasni odredjene stvari, da cijeli svijet vidi da nije sve zlato sto svjetluca. Cijela prica se u biti odvijala oko izjave Chrisa Muldingera, koji je odbio da bude uvezan sa ovom piramidalnom farsom, posto je, prosto receno, covjek shvatio da od svih tih piramida nema nista i da je "vrag odnio salu". I zato se arheolog Muldinger i ogradio od bilo kakvog ucestvovanja u ovom nadriprojektu. A posto FNP (fondacija nepostojece piramide) u zadnje vrijeme suvise oskudijeva boljim "dokazima", koji bi potvrdjivali postojanje piramide, kao i da optuzbe naucnog svijeta na njen racun nisu osnovane, preslo se na vec dobro istreniranu metodu denuncijacije. Kada ih ne mozemo naucno pobiti, pokusat cemo taktikom totalitarnih sistema, tj. vrijedjat cemo njihovu reputaciju, pljuvati na njihov ugled i na koncu svega, objavljivat cemo privatnu korespondenciju, koju necemo prevesti sa engleskog na bosanski, da bi valjda ostao utisak da se radi o "novom dokazu", kako je "ceo svet protiv Bosne".

Ova taktika nam je, da jos jednom napomenemo, vrlo poznata. Koristili su je i fasisti i komunisti, a i u zadnjem ratu je koristena od strane srpskocrnogorskih nacista, koji su zeljeli da prikazu cijelom svijetu, kako su oni u pravu, a svi drugi "protiv njih zato sto su Srbi". I zato i ne cudi, sto pojam "patriotizam" prodire u svaku poru komunikacije debilne FNP-e (fondacije nepostojece piramide) sa okolinom. Vazno je okupiti stado i voditi ga nepoznatim pravcom u neko tamo bolje sutra.

Bilo kako bilo, osvrnimo se na taj famozni eMail i pogledajmo, sta je to arheolog Muldinger napisao prevarantu Osmanagicu:

[i][b]Mr. Osmanagich,

I am writing to enquire as to the possibility of full-time / part-time salaried, and/or contractual work you may have in your organization for either archaeological research and/or GIS / mapping - both in-office and in the field.[/b][/i]

Parafraziram:

Ovdje stoji da je gosn. Muldinger zainteresiran da ucestvuje u projektu kao PLACENI (eng. "salaried") suradnik (dakle, nista od volontarijata, posto covjek nije lud da radi zadzabe) i da je spreman da radi ili u sopstvenom birou ili direktno na lokalitetu.

Ideally, I would very much like to work for you from my home office in Canada on such matters as GIS; research and publication graphics, mapping and illustration; data analysis and interpretation; technical and report writing; and the like - all of which I have done for other companies via long-distance. Other than that, I would consider working wherever you may have an opening that you feel might suit my qualifications and experience.

Parafraziram:

Ovdje stoji, da bi gosn. Muldinger najradije suradjivao u projektu preko svog biroa u Kanadi (eng. "I would very much like to work for you from my home office"), tj. on bi analizirao razne podatke, grafike, kao i sto bi sam pravio mape, ilustracije, tehnicke spise itd. Usput navodi gosn. Muldinger da on vec ima slicna iskustva iz radova za druge kompanije, tj. da nije pocetnik bez iskustva. I na kraju pise gosn. Muldinger da je spreman da preuzme svaku vrstu posla, koju bi mu dodijelio gosn. Osmanagic i koji bi se poklapao sa nekim od njegovih (Muldingerovih) iskustava.

[i][b]As way of a brief introduction, I have accumulated more than 20 years of experience in archaeological research in southern Europe (Greece and Italy), the Middle East (Jordan and Syria), North Africa (Morocco) and North America (Canada), and have had the privilege of teaching at university for 11 years now in the subjects of archaeology; anthropology; ancient history,
technology and religions.[/b][/i]

Parafraziram:

U ovom dijelu eMaila gosn. Muldinger navodi sve lokalitete i projekte u kojima je ucestvovao. I ovdje se i jasno vidi da se radi o jednom profesionalcu, koji se, za razliku od Osmanagica, nije slikao pred piramidama diljem svijeta, nego je ucestvovao u ozbiljnim projektima (ukupno 20 godina) i pri tome skupljao bogata iskustva. I usput je gosn. Muldinger 11 godina poducavao na univerzitetu arheologiju, antropologiju, staru historiju, tehnologiju i religije. Sve u svemu, jedan vrlo iskusan naucnik, moglo bi se sa sigurnoscu kazati.

[i][b]The specialties I offer include illustration and drafting (plans, sections, artifact reconstruction); photographic, photogrammetric and media services; survey and planning; archaeological field services; administration, logistics and project management; CAD, GIS, and terrain modelling; GPS planning and surveying; writing and publication services. I am especially
interested in doing mapping, illustration, CAD, GIS and analysis work for you on your projects from my home-base on the west coast of Canada.[/b][/i]

Parafraziram:

Ovdje navodi gosn. Muldinger sve svoje sposobnosti i posebna iskustva, kao sto su rekonstrukcija artefakata, ilustracije, logistika itd. itd. Prije svega je gosn. Muldinger zainteresiran na polju stvaranja mapa, ilustracija, Computer-Aided-Designa (CAD) i analiza. I ovdje on spominje na kraju mogucnost da ucestvuje u projektu preko svog biroa u Kanadi.


I would like the opportunity of sending you my Curriculum Vita for your further perusal and welcome any questions or comments you may have.

Parafraziram:

I na kraju se spominje slanje sopstvenog CV-a, gdje stoje sve vaznije informacije o njegovom iskustvu, naubrazbi isl.

[i][b]Thank you in advance for your consideration,
Chris Mundigler[/b][/i]


Dakle, dragi citaoci, sta smo ovdje mogli da procitamo?

Neko sa pozamasnim iskustvom procita nesto o "arheoloskom istrazivanju u Bosni", a sam se nalazi u Kanadi. Onda taj "neko" posalje informacije o sebi i ponudi svoje znanje i iskustvo. Ali za pare, ne zadzabe i ne kao neki krampac. Dakle, apsolutno profesionalno, direktno i jasno.

"Radim za tebe, ako ces mi platiti za moj rad ... mogu raditi za tebe preko svog biroa u Kanadi, a mogu i direktno ... moje znanje je na tom i tom polju, u ovoj i onoj struci, imam toliko i toliko godina iskustva. S postovanjem XY"

Sta ima lose u svemu ovome, pa da se mora objaviti kao "dokaz" da su svi protiv FNP-e (fondacije nepostojece piramide)?

Zar nije Osmanagic nudio arheologinji Grace Fegan pare da ucestvuje u njegovom projektu? I cim je gdja. Fegan procitala njegove "naucne zapise", ona je odmah odbila bilo kakvo ucestvovanje u tom nadri-projektu. Dakle, kada Osmanagic nudi nekom da radi za pare, onda je to o.k. A kada ga neko upita, da li bi mogao da sudjeluje u njegovom projektu za odredjenu svotu novca, onda je to lose i mora se nabiti na oficijelnu stranicu.

Dvostruki arsini ne vaze ni u obicnom zivotu, a ni na polju biznisa, pa ni naucnog biznisa.

To bi Osmanagic, kao sef jedne firme u Americi koja obradjuje metal, itekako morao da zna.

09.07.2006.

Diskusija s prevarantom

U novom clanku naseg omiljenog novinara Jashe Jasarspahica, koji, priznajemo, s vremena na vrijeme ima zaista dobre ideje, ali onda opet "upane" u stupicu piramidalnog jednoumlja, spominje se odbijanje prof. Hardinga da ucestvuje u diskusiji sa prevarantom Osmanagicem. Pa dragi nas Jasho, sto bi jedan PROFESOR morao da diskutira s nekim neznalicom o sopstvenoj struci? Kako bi bilo da, recimo, ti diskutiras o hirurgiji sa nekim doktorom? Zar bi bio adekvatan sugovornik? Sta ima jedan lazov da kaze jednom profesionalcu, koji je uz to i predsjednik Evropske Asocijacije Arheologa? Je li to vazi pravilo da svaki kvazi-naucnik ima pravo da trosi dragocjeno vrijeme profesionalaca? Kad bi isli po tom pravilu, onda ne bi nauka stigla dalje od sopstvenog nosa. A sto se tice "prolaska autom pored Visocice", koje spomijes, dragi Jasho, budi siguran da prof. Harding mnogo bolje poznaje tu okolinu i od tebe, i od mene, a ionako bolje od Semira Osmanagica.

Bolje ti je da pises o masnoj placi Osmanagicevog sure, Marija Gerussija, ili o navodjenju nepostojecih naucnika na sluzbenoj stranici FNP-e (fondacije nepostojecih piramida), kao i o zloupotrebi imena i ugleda raznih profesora sirom svijeta. Ili si mozda zaboravio da je taj isti Osmanagic prije nekoliko mjeseci tvrdio da je dr. Barakat poslan od strane dr. Hawassa u Bosnu, da bi se kasnije ispostavilo da dr. Barakat niti ima pojma o piramidama, niti da ga je poslao dr. Hawass.

Zasto niste pisali o tim cinjenicama?

Istina boli, jelde?

A sigurno i nije bas "pametno" pisati protiv piramida ako se nalazis u Visokom i zivis od pisanja. Sve u svemu, Jasho, razumijemo te i nije ti lahko. I kao sto vidimo, mahom samo prenosis izjave drugih ljudi, kao u ovom slucaju izjave debilne FNP-e, pa ti sigurno ne zamjerimo.

Uostalom, trebao si da navedes, KO je to htio kontaktirati prof. Hardinga? Pa radilo se o New-Age-magazinu "Astrae", koji sigurno nema nikakvu reputaciju u naucnom svijetu. Da je, recimo, "Scientific American" pozvao na diskusiju, onda bi se moglo pricati o tome, ali dragi Boze, pa zar stvarno ocekujete da jedan ozbiljan naucnik pristane da bilo sta kaze jednom nenaucnom i rekla-kazala-magazinu poput ASTRAE? Pa to bi bilo isto kao kad bi prof. Harding davao interviewe "Arka"-magazinu.

Razmislite prvo, prije nego sto od mrava napravite slona.

Bosanska Piramida Zablude
<< 07/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


APWR clanovi i prijatelji

Preporuceni linkovi
Basta Misterije (satira)
Bosanceros (poezija)
Krampaj zadzabe (satira)

---- Community ----

Bosanci.net (community)
Blogger.ba (blog hoster)
Sarajevo-X Forum

---- Multimedia ----

(Osmanagiceve TV-provale)

NTV Hayat - Korak
Centralni Zatvor


Analize zablude

Prava historija Bosne

eMail, RSS-Feed & APWR-Homepage
piramidazablude@yahoo.com

RSS-Feed

APWR HOME


Counter
128984