Bosanska Piramida Zablude

Majka svih lažnih piramida

14.07.2006.

Egipatska ambasada ipak nije poslala dokumente FNP-i!

Kao sto je Stultitia vec o tome pisala, sada je takoreci i "oficijelno potvrdjeno" da je tzv. "potvrda egipatske ambasade o dolasku dvoje strucnjaka u Bosnu" nista drugo do obicni falsifikat.

Sada samo cekamo, sta ce kazati FNP (fondacija nepostojece piramide) i njen vrhovni guru, Semir Osmanagic?

Opet one klasicne izjave poput "sve su to samo foteljasi" ili ce se ici zescim metodama?

14.07.2006.

U nedostatku dokaza...

Rasulo u FNP-i (fondaciji nepostojece piramide) je svakim danom sve upecatljivije. Sjetimo se nekih od njih:

a) Odlazak ili nestanak, kako god zelite, dr. Smailbegovica,

b) demanti dr. Hawassa u vezi mr. Bambuche, dr. Barakata,

c) nijemo prisustvo dr. Lamiye Al Hadidi, bez ikakvog naucnog ucinka

d) demanti dr. Muldingera u vezi Osmanagiceve lazi da ucestvuje u projektu

e) i sve one starije lazi o dr. Grace Fegan, prof. Bruce Hitchner itd. itd.

Uz to je ova piramidalna farsa poprimila (ili konacno pokazala) svoje pravo, sektasko lice. Tako se bez ikakvog stida prenose kojekakvi "mailovi podrske", premda bi FNP morala da zna da je sektasko vjerovanje u nesto jedno, a nauka nesto sasvim drugo. Sve vise se ide u pravcu "vjerovanje u piramide iz patriotskih razloga", a sve manje u pravcu naucnog dokazivanja istih. Tako i ne cudi cinjenica da se vec neko vrijeme okupljaju pristalice New-Age-religija, tj. sekti sa sumnjivom pozadinom. Kada procitate sve one "tajne" Osmanagiceve planove, koje smo otkrili na jednom blogu, gdje je navedena sva njegova korespondencija sa pristalicama pedofilnog gurua Sai Babe u vezi promocije ove piramidalne ublehe, onda se niposto ne cudimo, sto je stanje u FNP-i ovako. Samo se cudimo, sto to niko od strane nasih vlasti i medija nije naslovio do sada? Ili se mozda ide taktikom tipa "sjedi, cuti i trpi dok oluja prodje"? I ako je slucajno ova taktika u planu, onda bi smo samo porucili da ce slijediti jos jasniji dokazi sa nase strane, koji ce u pravom smislu tog pojma "crno na bijelo" dokazati, kakva su stvarna poslovanja FNP-e i koje vrste dogovora, ugovora i planova sklapaju New-Age-sektasi i americki biznismen Osmanagic u zelji da promoviraju svoju ublehu ne samo po Bosni, nego i po Evropi.

Osmanagic, koji se, izgleda, vrlo dobro osjeca u ulozi bosanskog patriote, trebao je dokazati svoj "patriotizam" prilikom granatiranja svog rodnog grada, Sarajeva, a ne putem zaludjivanja naroda, koji se sada dijeli ne samo na nekoliko nacija, nego uz to i na pristalice i protivnike piramidalne ublehe.

Podjela nam je dosta, predosta!

Zato se nadamo da ce ovaj cirkus sto brze proci i vecina naroda otrijezniti se, jer bi sljedeca seansa bila najbolnija od svih do sada i tesko da bi smo je poslije toga mogli nadmasiti.

Dragi citaoci, vi zaista, zaista, ne znate sta se sve u pozadini desava i bolje bi bilo da ne budemo prinudjeni da potezemo za najtezim naoruzanjem.

Bosanska Piramida Zablude
<< 07/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


APWR clanovi i prijatelji

Preporuceni linkovi
Basta Misterije (satira)
Bosanceros (poezija)
Krampaj zadzabe (satira)

---- Community ----

Bosanci.net (community)
Blogger.ba (blog hoster)
Sarajevo-X Forum

---- Multimedia ----

(Osmanagiceve TV-provale)

NTV Hayat - Korak
Centralni Zatvor


Analize zablude

Prava historija Bosne

eMail, RSS-Feed & APWR-Homepage
piramidazablude@yahoo.com

RSS-Feed

APWR HOME


Counter
128984