Nevidljivi naucnici i saradnici

Da li ste se ikada pitali, dok ste citali vijesti o “dolazecim ekipama iz svijeta”, ko su ti naucnici, koji ce, navodno, pomoci pri iskopavanju piramide?

Primjerice radi, imamo jednog izvijesnog Royce Richards-a, koji je, citiram, “an experienced archaeologist from Australia, as well as archaeologists who graduated from the University of Insbruck (Austria), Glasgow (Scotland) and Ljubljana (Slovenia)”. Trenutno je zaposlen u “Department for Aboriginal Affairs, South Australia”.

Otisao sam na google.com, ubacio ove informacije i…nisam dobio nista.

Cak ni oficijelna web-stranica ovog odjeljenja se ne otvara, sem ove gornje koja samo informira o toj sluzbi. A doticni gospodin ili je uspio da deaktivira zakone fizike, pa ga nema, ili se nije nikada ni rodio, sem u masti Semira Osmanagica?

Ali, posto se ne smije “samo” zbog jedne “male greske” osuditi niko, isao sam dalje i potrazio informacije o sljedecoj osobi, jednoj “Grace Fegan”, koja je, citiram, “a leading Irish archaeologist”.

Tragajuci za njom, naisao sam na ovu stranicu.

Sasvim gore na stranici stoji informacija da ce ona ucestvovati u timu zajedno s gore pomenutim gospodinom, koji ocigledno ne postoji. A kada idete skroz nadolje u stranici, naci cete sljedece informacije, citiram:
” posted by/gepostet von grace fegan, 13.03.2006 17:01
I wish to make it very clear that I have absolutely no involvement with this project.”. Uz to imate i njenu mail-adresu fegangrace@yahoo.com.

Cudno, zar ne?

Idimo dalje, osoba Nr. 3, jedna izvijesna Anne Handberry, koja je “Senior Archaeologist, USA”, kako stoji na sluzbenoj stranici piramidasunca.ba.

Ime i prezime ove gospodje sam takodjer potrazio na google.com, ali sam samo nasao jednu dizajnerku i jos neke druge osobe sa slicnim, ali ne i identicnim imenima.

Dakle, ili je ova zadnja “arheologinja” toliko nepoznata i ne zna, sta je e-mail/www, ili je nema.

Uostalom, potrazite sami i gradite sopstveno misljenje.

S postovanjem

Edhem Osmanovic

8 komentara

  1. Halo,papak,jesi li bio gore na Visocici,jesi li vidio ista svojim okicama,shupak,a znas li da je FEDERALNI MINISTAR KULTURE i SPORTA GAVRILO GRAHOVAC rekao da ga to ne zanima,a to mu je posao,morao je otici licno,osobno,kako hoces,da vidi sta se desava,mota,MORAO JE,ali nije,ali je zato MIRI PURIVATRI PREBACIO MILION I STO HILJADA MARAKA ZA JEDNU OD NAJVECIH BOSANSKIH UBLEHA,SARAJEVSKI FILMSKI FESTIVAL….Trebale bi VEHABIJE da odu tamo i da ono sve razbucaju,ispred pozorista,sve one kurvetine,pjance,govna bjelosvjetska..

  2. Zasto moraju VEHABIJE,neka odu PENZIONER,BORCI,kad su zabranili TOMPSONOV koncert vala mogu i FILMSKI FESTIVAL,sto se mene tice to nama sad ne treba,a od tih para koje drzava daje lijepo se mogu napraviti kuce za ugrozene,,itd,itd,

  3. Trebalo bi na neki nacin reci Gavrilu Grahovcu i Lovrenovicu,da ne mogu da rade sta hoce,mozda je ovo pomalo naivno ali nesto se mora uraditi,mada poznavajuci Bosance,njih boli kurac za sve na ovom bjelom svijetu,njih su Turci durali 500 godina i na kraju pobjegli…

Komentariši