Osmanagiceve pokretne piramide!

Nisam matematicar, pa moram priznati, da sam suvise malo interesa pokazivao prema jasnim geometrijskim dokazima u vezi nepostojanja piramida. Ima dosta blogova i tekstova, koji obiluju objasnjenjima, zasto Osmanagic nikako ne moze biti u pravu.

Ali jedan clanak mi je ostao u sjecanju kao vrlo, vrlo dobar, a isto tako kao i podosta humorican.

Naime, po tezi njegovog autora, ne samo da Osmanagic nije u pravu sto se trokutastog rasporedjenja tih famoznih piramida tice, nego su one jos i sposobne da se pomijeraju.

Citiram: “*It looks like Osmanagić has discovered the world’s first mobile monumental prehistoric pyramid*.”

Kako je to moguce?

Evo vam odgovora.

Srdacno

Edhem

7 komentara

  1. Ma Dame i gospodo i ako ih nebude npravit cemo ih sami mi bosanci ako treba ali ce da budu tu gdje su zacrtane hajde i jedan od uzcesnika nek navede svoju strucnu spremu ili osposobljenost ako ovako znate fino da pametujete pa vi niste ni za pekare a kamoli za tvrdnje imali piramida ili nema da nema fizike i izucavanja takve norme nikad nebi ni culi staje piramida kako po vasim coments vidim vi mislite da je iramida okrugla moguce da vas je tako nastavnik fizike i matematike tako ucio

  2. PITANJE 1: Da li se prije dolaska Semira mislilo da je Visocica prirodno brdo?

    PITANJE 2: Da li se prije dolaska Semira znalo da se ispod zemlje na Visocici kriju ove ogromne kamene ploce, ovog sastava, broja, velicine i oblika?

    PITANJE 3: Da li se prije dolaska Semira znalo da postoji takvi tuneli ispod Visocice?

    Molim konkretne i jasne odgovore

  3. U muzeju u Sarajevu bi trebao da postoji dokument,gdje stoji da je Visocica nesto sto se mora istraziti ,medjutim aktuelni strucnjaci su to stopiralii ZASTITILI CITAV PROSTOR,STARI GRAD;a to sto javnosti s vremena na vrijeme nesto pokazu to je sve davno pronadjeno,to se radi samo da bi na neki nacin opravdali svoje postojanje,inace su sto se mene tice svi ti iz MUZEJA za dobre motke,klasicni kriminalci…

Komentariši