Piramida spasila Visocane od rata.

Postovani posjetioci!

Svasta se moze misliti o Semiru, ali da ovo moze progovoriti … eh, to je vec malo teza kategorija. Naime, on tvrdi da je za vrijeme rata ova famozna piramida “spasila zivote Visocana”, pa zato na terenu izmedju ove tri navodne piramide niko nije ni poginuo.

Citiram:
[…]
Osmanagic believes the site was chosen in the belief that it was a focal point of energies, like Giza in Egypt. That, he says, could explain the local claim that no one was killed in the three-pyramid area during the 1992-95 war.

The pyramid saved them,” he said.[…]

Ovdje se nalazi cijeli clanak.

12 komentara

 1. Ovo je stvarno preslo sve granice. Meni je vise dosadilo govoriti narodu da je on prevarant jer oni stvarno misle da je on njihov spasilac i da ce izvuci Bosnu iz nezaposlenosti. Mislim da sam dobila i prvu sijedu dlaku na glavi od ovih blogova…hahaha

 2. Nije da bas nesto vjerujem u to da postoji piramida, ali negirati ih na ovako glup i primitivan nacin je stvano smijesno. Procitao sam cijeli tvoj blog i vise me podjeca na neku mahalsku raspravu covjeka koji zeli da se, bez obzira na sve, napravi jako pametan.Mozda Semir i jeste muljator, ali ga treba raskrinkati pametnije,naucnim cinjenicama i metodama… Isforsiranim zakljucima,trecerazrednim nagadjanjima i “duhovitim” komentarima prije me podsjecas na nakoga ko je jako, jako ljubomoran na Semira, a ne na nekoga ko ima za cilj da otkrije ljudima istinu…

 3. Opet lazno tumacenje Osmanagicevih rijeci. Osmanagic nije originalni tvorac te tvrdnje. Usotalom prevod sa engleskog ide ovako:

  “Osmanagic vjeruje da je lokacija (misli se na piramidu)izabrana u vjerovanju da je to bila fokusna energetska tacka, kao Giza u Egiptu. To bi moglo, kaze on (Osmanagic), objasniti TVRDNJU LOKALNOG STANOVNISTVA da niko nije bio ubijen u prostoru izmedju tri piramide za vrijeme 1992-1995 rata.

  Dakle, to je tvrdnja lokalnog stanovnistva, a ne Osmanagiceva.

  Edheme, ne valja ti engleski!

 4. Takav je zivot nas Bosanaca i takav ce ostati
  Sustina naseg Ne napredovanja se sastoji u tome,sto izmedju nas postoji zavidnost i bjes ma koliko god bili gladni,zedni,goli i bosi pojedinci ce uvjek smoci snage da nekoga oklevete,zavade,uniste mu svako dobro samo da nebi uspeo.Takav je i ovaj slucaj sa Semirom piramidama i ostalim u BIH.
  Cinjenica da je Semir Toliki prevarant i da je on dosoa da prevari narod za nekih 300 hiljda eura je toliko nebulozna i smjesna da covjek nepovjeruje,zasto ja mislim bas tako?
  Prosta cinjenica ako on ima Firmu i 20 radnika u USA taj isti semir zaradi godisnje 5 puta vise od ovih bjednih 300 hiljada i ja neznam tkoji ce to budalas da uradi osim po logici pojedinaca.
  Kazete naucnici iz BIH ???? Najveca Greska transformacije iz EXYU u Nezavisnu BIH je ta: koja nije preispitila Porijeklo Diplomi,Doktorata,Uvjerenja,Pecata itd.itd.
  zasto tako mislim: Prosta Cinjenica i najveci Doktor iz BIH kada dodje u usa nevazimu Diploma (teorija Doktorata) Vec Kurs i Praksa pa momcino ti nama pokazi koliki si Dr. a koliko pokazes toliko i zaradis.
  Nisam onaj koji vjeruje da postoji piramida ali sam onaj koji moli boga da postoji piramioda,ma koliko mi to zvucalo lazno i prozirno ja cu vjerovati do zadnjeg onog grama zemlje sto se skida sa opnih ploca.
  Nista me nekosta da vjerujem u nesto a isto tako nista me nekosta da se sa svima slazem i svakog poslusam.a najvise od svega toga cjenim je ono sta semir radi iako je za mnoge Ublehas i prevarant ali on je stisno petlju i zapoceo ono u sta on vjeruje.Ako on smije da sve u zivotu rizikuje za bolje sutra BIH onda sam i ja u stanju da rizikujem svoje razmisljanje mada na kraju i kada bi bilo da nepostoji nista opet bih rekao da sam razmisljao iskreno i nista izgubio nisam.
  Lijepo je vjerovati a jos ljepse postovati onog koji sa krampom pokusava da dokaze ono sta on misli i za mene je veci cinizam onih koji masu sa Diplomama ( sa Buvljaka ) ili onih koji su Dobili comp od Karitasa/Merhameta i sada palamude o svojim teorijama.

 5. @ Samire,

  upravo je tako kako ti kazes, ali na zalost zaludu je nerazumnima objasniti, pa tako u ovom slucaju i Edhemu i slicnim. Oni vjeruju u svoje teze, a ne zele da se ukljuce u tim za dokazivanje hipoteze.A o stvarima gdje Sam citira druge naucnike i istrazivace, a oni tumace kao njegove izjave, nemam snage ni da raspravljam… samo mogu da se ibretim ……..

  Najveci problem je “ego” problem i to je u ovom anitpiramidalnom bloku i glavni motiv i dokaz.

Komentariši