U nedostatku dokaza…

Rasulo u FNP-i (fondaciji nepostojece piramide) je svakim danom sve upecatljivije. Sjetimo se nekih od njih:

a) Odlazak ili nestanak, kako god zelite, dr. Smailbegovica,

b) demanti dr. Hawassa u vezi mr. Bambuche, dr. Barakata,

c) nijemo prisustvo dr. Lamiye Al Hadidi, bez ikakvog naucnog ucinka

d) demanti dr. Muldingera u vezi Osmanagiceve lazi da ucestvuje u projektu

e) i sve one starije lazi o dr. Grace Fegan, prof. Bruce Hitchner itd. itd.

Uz to je ova piramidalna farsa poprimila (ili konacno pokazala) svoje pravo, sektasko lice. Tako se bez ikakvog stida prenose kojekakvi “mailovi podrske”, premda bi FNP morala da zna da je sektasko vjerovanje u nesto jedno, a nauka nesto sasvim drugo. Sve vise se ide u pravcu “vjerovanje u piramide iz patriotskih razloga”, a sve manje u pravcu naucnog dokazivanja istih. Tako i ne cudi cinjenica da se vec neko vrijeme okupljaju pristalice New-Age-religija, tj. sekti sa sumnjivom pozadinom. Kada procitate sve one “tajne” Osmanagiceve planove, koje smo otkrili na jednom blogu, gdje je navedena sva njegova korespondencija sa pristalicama pedofilnog gurua Sai Babe u vezi promocije ove piramidalne ublehe, onda se niposto ne cudimo, sto je stanje u FNP-i ovako. Samo se cudimo, sto to niko od strane nasih vlasti i medija nije naslovio do sada? Ili se mozda ide taktikom tipa “sjedi, cuti i trpi dok oluja prodje”? I ako je slucajno ova taktika u planu, onda bi smo samo porucili da ce slijediti jos jasniji dokazi sa nase strane, koji ce u pravom smislu tog pojma “crno na bijelo” dokazati, kakva su stvarna poslovanja FNP-e i koje vrste dogovora, ugovora i planova sklapaju New-Age-sektasi i americki biznismen Osmanagic u zelji da promoviraju svoju ublehu ne samo po Bosni, nego i po Evropi.

Osmanagic, koji se, izgleda, vrlo dobro osjeca u ulozi bosanskog patriote, trebao je dokazati svoj “patriotizam” prilikom granatiranja svog rodnog grada, Sarajeva, a ne putem zaludjivanja naroda, koji se sada dijeli ne samo na nekoliko nacija, nego uz to i na pristalice i protivnike piramidalne ublehe.

Podjela nam je dosta, predosta!

Zato se nadamo da ce ovaj cirkus sto brze proci i vecina naroda otrijezniti se, jer bi sljedeca seansa bila najbolnija od svih do sada i tesko da bi smo je poslije toga mogli nadmasiti.

Dragi citaoci, vi zaista, zaista, ne znate sta se sve u pozadini desava i bolje bi bilo da ne budemo prinudjeni da potezemo za najtezim naoruzanjem.

6 komentara

  1. sada svako zna da je Mundingler lagao da nije imao kontakt sa Osmanagicem posto postoji njegov e-mail koji je Mundingler poslao Osmanagic.Trazio frajer lovu a kad nije dobio onda onda ko’ fol “nije bio u kontaktu”.Eto koga vi citirate jednog obicnog lazova.

  2. A KAKO TI DOKAZUJES SVOJ “PATRIOTIZAM”?. OSMANAGIC (zaista) supljira, ali barem ne pljuje na sve sto nije muslimansko ili jos bolje BALIJSKO, on ako i dokazuje nedokazivo, ne mjesa babe i zabe. Osmanagic ima svoju furku i neka mu je sa srecom a ovakvih balijskih seljacina i poluintelektualaca kao ti, koji su nas Bosnajke doveli dotle da nas svi preziru ima malo previse. I zamisli mi jadni ne znamo veliku istinu a ti nas stedis pa ne govoris. Ma fuj fuj fuj

Komentariši