Necastivi na Visocici

Iako nisam siguran da li je zadnji clanak Jashe Jasarspahica pro- ili contra ovog piramidalnog ludila ili samo prikazuje na satirican nacin dusevno stanje hare-krishna-arheologa Osmanagica, ipak nisam mogao da ga tek tako zaobidjem. Bilo kako bilo, Jasho je pogodio direktno u originalni problem ove opcebosanske ublehe, tj. zabiljezio je ono najvaznije, sto je ovaj teksaski ublehas dao od sebe.

Naime, glavni promotor multimedijalnog zaludjivanja naroda je apsolutno fiksiran na nepostivanje nauke, bilo gdje se ona i nalazila i ma ko god je i proucavao. Jednostavno, Osmanagic nikada nece stati.

Citiram: “Čak i da su stručnjaci iz Egipta u svojim zvaničnim izvještajima napisali da se radi o prirodnim građevinama mi bi nastavili sa istraživanjima i svojim namjerama da dokažemo istinu, a ona je postojanje piramida.” […] “Iduće godine u aprilu ponovo ćemo raditi i tako narednu deceniju i decenije.”

Dakle, svo ovo piramidalno ludilo nije pitanje nauke, znanja i profesije, nego se radi o svijetu i njegovoj historiji, koju Osmanagic zeli pod svaku cijenu da redefinira po svojoj volji.

Ni pred covjekom, a sigurno ni pred samim Bogom on ne bi stao. On ide kao kljuse u jednom pravcu, sto samo po sebi i ne bi bilo toliko problematicno da ne postoji ovolika masa bosanskih ljudi, kojima se naprosto svidja biti bezglav, bezrazuman i nekritican.

Ili, kako jedan komentator na ovom blogu rece, “zato sto su lijeni i sanjaju lahku zaradu”. Pa, ima dosta istine u tome.

Ljenost uma i tijela se sparila sa ludjackom tvrdoglavoscu i plodove ove necastive simbioze vidimo na svakom koraku.

Sada razumijem u potpunosti, zasto je Sotona kazao “dajte ljudima novac i ja ne moram vise biti tu”. Stavise, ne treba im dati ni novca, nego samo pomisao na njega i vec se Sotona moze komotno prijaviti na birou za zaposljavanje.

Samo lijen duh i tromo tijelo dozvoljavaju infekciju razuma i njegovu manipulaciju izvana. A kada je uz to i sami manipulator takoreci objekt samoga sebe i naprosto sam sebe programira u pravcu “puta bez kraja”, onda spasa nema. Samo nadgledanje, biljezenje i poneko opominjanje.

Jer, sta ciniti sa covjekom, koji nijednog drugog ne priznaje?

Sta ciniti sa laznim naucnikom, koji nijednu nauku ne postuje?

Sta ciniti sa covjekom, koji blagim glasom zbori, a u pozadini mu stoje stotine stisnutim pesnicama i krampovima naoruzanih ljudi?

Sta ciniti sa covjekom, koji drsko vadi novac iz sirote bosanske kase, reklamira patriotizam kao svoj izum i definiciju, a nije se udostojio ni da jednom jedinom rijecju spomene Srebrenicu, nasu najvecu bosansku tragediju?

Ili, da budemo fer do kostiju, sta ciniti sa narodom, koji takvom covjeku vjeruje kao da se radi o Bozijem Poslaniku?

Nista, apsolutno nista!

Samo kazati “dobili ste ono sto zasluzujete”.

Dok drugi narodi imaju svoga Teslu, Krlezu, Goethe-a, Joycea, Shakespeare-a u mislima, nas narod se lozi na jednog Osmanagica.

Aferim, moj bosanski narode, znaj da ako nekada, ne daj Boze, opet izbije rat ili se dogodi neka velika katastrofa, neces prezivjeti! Sa ovakvom pamecu to sigurno neces, kada nisi kadar ni u miru da mislis i zivis kao covjek.

Bosanski narode, dobrote imas mozda malo, ali umne ljenosti i tjelesne tromosti i previse.

3 komentara

 1. Bio sam na visocici i u Visokom ,vjerujem svojim ocima u ono sto sam vidio.Zar nemozete GOSPODINA Osmanagica gledati kako radi svoj posao sta vam covjek smeta sto kopa i sta istrazuje.To sta se istrazuje uopste nije vas problem .Sram vas bilo uhhhh

 2. Nesmeta nam sto (ne)radi na Visocici.
  Nije istina da Osmanagic kopa, to rade njegovi robovi.
  Smeta nam sto to predstavlja kao “naucni projekat” a ustvari radi se o turistickom cirkusu nebil se ubila koja lahka para.
  Sta god da si vidio na Visocici, nisi vidio piramidu (pogledaj kako izgledaju egipatske i druge piramide)
  Mozemo ostaviti Osmanagica na brdu i dobrovoljne robove, pod uslovom da razbijemo SDA bandu prvo koja mu daje pare, a koje zasigurno idu i u Texas za razvoj Osmanagiceve privatne firme. Iako zato jos nema dokaza mi se nebrinemo, to ce biti lakse dokazati nego dokazati da su one vrleti piramide.
  Zbog dizanja tenzija oko “laznog patriotizma” koje je krisna Semko vec uveliko ostvario, padne li i jedna bosnjacka glava zbog toga, nece nam se sakriti ni u Visockim tunelima, ni u Texsasu. Gonit cemo ga do Plejada ako treba…ne krampama, vec zakonom. A celija ce biti taman za njega, da ceka dolazak Maja 2012 da ga posjete!

  I dok ovaj mahnitov bodri robove da kopaju, Indija je potpisala ugovor sa USA o razvoju nuklearne energije. Tako se gradi buducnost, dragi moji hare-krisna poltroni!

Komentariši